Magazine  Training, uitrusting, wedstrijdartikelen en video's.

Magazine

Training, uitrusting, wedstrijdartikelen en video's.

Magazine overzicht Wielrennen
Artikelen  Wielrennen  

Tips voor je Alpentocht per fiets

Uitrusting en route voor de oversteek van de Alpen

Professionele sporters, sportfietsers of beginners, heel wat mensen dromen ervan over de Alpen te trekken met de fiets. Wij hebben Lukas Stöckli, vroeger lid van de Zwitserse wielerploeg en schrijver van ‘Luki’s Bikefibel’ (‘handboek’ voor de fietssport), gevraagd wat nu echt telt. Hoe heb je als leek nodig aan voorbereiding, uitrusting en coaching? Welke trajecten en routes zijn de mooiste en geschikt, niet alleen voor gevorderden, maar ook voor beginners?

verder lezen...

Winterse fietssport

Tips voor veilig fietsen in winter en voorjaar

Hoewel de winter al begin maart het einde nadert, moeten sportfietsers ook in het voorjaar deels nog rekening houden met sneeuw en ijs. Wij laten je zien hoe je ook bij lage temperaturen niet hoeft af te zien van je favoriete sport. Om ervoor te zorgen dat je plezier beleeft en ook de veiligheid niet te kort komt, hebben wij een overzicht van de belangrijkste tips en informatie voor je samengesteld.

verder lezen...

Compensatietraining in de wielersport

Zo blijf je fit en gezond

Met name in de wielersport is een evenwichtige training van zeer groot belang, omdat eenzijdige belasting tot langdurige blessures kan voeren. Maar met de juiste compensatietraining kun je met succes musculaire disbalans voorkomen. Wij tonen zes alternatieve sportsoorten.

verder lezen...

Deskundige tips voor uw fietstocht

Hoe u uw meerdaagse reis in het zadel plant

Het leven van alledag achter je laten en de natuur intrekken. Van een geschikte route tot en met de noodzakelijke uitrusting, onze deskundige voor fietstochten, Martin Moschek, vertelt waarop je moet letten bij de planning van een meerdaagse fietstocht.

verder lezen...

Wereldrecord!

Christoph Strasser fietst van Perth naar Sydney binnen 7 dagen

Op 16 januari 2017 was het zo ver, de succesvolle ultra wielrenner Christoph Strasser bereikte na 6 dagen, 10 uur en 58 minuten het Sydney Opera Huis en verpulverde daarmee het oude wereldrecord over de 3950 km lange route van west naar oost Australië.

verder lezen...

Australisch record van Perth-Sydney.

Een interview met 2 recordhouders

Wolfgang Fasching en Gerhard Gulewicz zijn vroegere recordhouders van het Perth - Sydney record. De door owayo gesponsorde ultra-fietser Christoph Strasser zal 10 januari van start gaan om het huidige record te verbreken door deze afstand binnen 7 dagen te overbruggen. Wij hebben met zijn voorganggers gesproken over hun ervaringen.

verder lezen...