Magazine  Training, uitrusting, wedstrijdartikelen en video's.

Magazine

Training, uitrusting, wedstrijdartikelen en video's.

Magazine overzicht Trainingstips
Artikelen  Trainingstips  

Marathontraining voor beginners

Tips voor de training van de Hahner tweeling: van voorbereiding tot loop

Jij wilt dus je eerste marathon bedwingen? Proficiat met de eerste stap! Om de eindstreep te bereiken, kan de beroemde marathon-tweeling Anna en Lisa Hahner je voorzien van de belangrijkste informatie over training, voeding en de loop zelf.

verder lezen...

De beste rekoefeningen bij begin en afsluiting van je looptraining

Dr. Christiane Wilke van de Deutsche Sporthochschule (DSHS) Köln beantwoordt de belangrijkste vragen omtrent rekken en strekken

Rekken voor het en na het trainen: een omstreden onderwerp. We hebben daarom Dr. Christiane Wilke van de DSHS Köln gevraagd naar het wetenschappelijke standpunt met betrekking tot dit thema.

verder lezen...

Keeperstraining in het voetbal: Zo bereiken keepers topniveau

Een interview met keeperstrainer Jens Abrams

De keeper vervult in het voetbal een sleutelrol. Hoe je het voor elkaar krijgt om keepers optimaal op hun taak voor te bereiden, vertelt keeperstrainer Jens Abrams. Ontdek tevens trainingsvoorbeelden voor je eigen keeperstraining!

verder lezen...

Tips voor je Alpentocht per fiets

Uitrusting en route voor de oversteek van de Alpen

Professionele sporters, sportfietsers of beginners, heel wat mensen dromen ervan over de Alpen te trekken met de fiets. Wij hebben Lukas Stöckli, vroeger lid van de Zwitserse wielerploeg en schrijver van ‘Luki’s Bikefibel’ (‘handboek’ voor de fietssport), gevraagd wat nu echt telt. Hoe heb je als leek nodig aan voorbereiding, uitrusting en coaching? Welke trajecten en routes zijn de mooiste en geschikt, niet alleen voor gevorderden, maar ook voor beginners?

verder lezen...

Winterse fietssport

Tips voor veilig fietsen in winter en voorjaar

Hoewel de winter al begin maart het einde nadert, moeten sportfietsers ook in het voorjaar deels nog rekening houden met sneeuw en ijs. Wij laten je zien hoe je ook bij lage temperaturen niet hoeft af te zien van je favoriete sport. Om ervoor te zorgen dat je plezier beleeft en ook de veiligheid niet te kort komt, hebben wij een overzicht van de belangrijkste tips en informatie voor je samengesteld.

verder lezen...

Compensatietraining in de wielersport

Zo blijf je fit en gezond

Met name in de wielersport is een evenwichtige training van zeer groot belang, omdat eenzijdige belasting tot langdurige blessures kan voeren. Maar met de juiste compensatietraining kun je met succes musculaire disbalans voorkomen. Wij tonen zes alternatieve sportsoorten.

verder lezen...

Joggen in de winter?

Met deze tips blijf je ook bij koud weer fit en gezond

Als je ook in het koude jaargetijde fit wilt blijven en wilt gaan joggen, moet je een paar dingen in de gaten houden. Wij leggen uit waarom joggen in de winter zeker gezond kan zijn en hoe je je het beste tegen de kou kunt wapenen. Lees onze tips voor een prima voorbereiding op het joggen in de winter!

verder lezen...

Sportvoeding

Perfecte voeding voor, tijdens en na de training

Als je je niet goed voedt, zul je nooit optimaal kunnen presteren en de gewenste sportieve successen kunnen halen. Wij leggen uit wat je vóór, tijdens en na de training het beste kunt eten.

verder lezen...

Van WerraMan tot de Ironman van Hawaii:

Een interview met topsporter Philipp Mock

Het is een droom voor vele triatleten: een deelname aan de Iron Man van Hawaii! Voor de 28-jarige Philipp Mock is deze droom in 2016 voor de tweede keer uitgekomen. Wij hebben met Philipp gesproken over zijn carrière als triatleet. Lees hier wat hem motiveert en welke vijf tips hij voor duursporters heeft.

verder lezen...