Magazine  Training, uitrusting, wedstrijdartikelen en video's.

Magazine

Training, uitrusting, wedstrijdartikelen en video's.

Magazine overzicht Wedstrijden en touren
Artikelen  Wedstrijden en touren  

Tips voor je Alpentocht per fiets

Uitrusting en route voor de oversteek van de Alpen

Professionele sporters, sportfietsers of beginners, heel wat mensen dromen ervan over de Alpen te trekken met de fiets. Wij hebben Lukas Stöckli, vroeger lid van de Zwitserse wielerploeg en schrijver van ‘Luki’s Bikefibel’ (‘handboek’ voor de fietssport), gevraagd wat nu echt telt. Hoe heb je als leek nodig aan voorbereiding, uitrusting en coaching? Welke trajecten en routes zijn de mooiste en geschikt, niet alleen voor gevorderden, maar ook voor beginners?

verder lezen...

Deskundige tips voor uw fietstocht

Hoe u uw meerdaagse reis in het zadel plant

Het leven van alledag achter je laten en de natuur intrekken. Van een geschikte route tot en met de noodzakelijke uitrusting, onze deskundige voor fietstochten, Martin Moschek, vertelt waarop je moet letten bij de planning van een meerdaagse fietstocht.

verder lezen...

Wereldrecord!

Christoph Strasser fietst van Perth naar Sydney binnen 7 dagen

Op 16 januari 2017 was het zo ver, de succesvolle ultra wielrenner Christoph Strasser bereikte na 6 dagen, 10 uur en 58 minuten het Sydney Opera Huis en verpulverde daarmee het oude wereldrecord over de 3950 km lange route van west naar oost Australië.

verder lezen...

Australisch record van Perth-Sydney.

Een interview met 2 recordhouders

Wolfgang Fasching en Gerhard Gulewicz zijn vroegere recordhouders van het Perth - Sydney record. De door owayo gesponsorde ultra-fietser Christoph Strasser zal 10 januari van start gaan om het huidige record te verbreken door deze afstand binnen 7 dagen te overbruggen. Wij hebben met zijn voorganggers gesproken over hun ervaringen.

verder lezen...