Magazine  Training, uitrusting, wedstrijdartikelen en video's.

Magazine

Training, uitrusting, wedstrijdartikelen en video's.

Marathontraining voor beginners

Tips voor de training van de Hahner tweeling: van voorbereiding tot loop

Jij wilt dus je eerste marathon bedwingen? Proficiat met de eerste stap! Om de eindstreep te bereiken, kan de beroemde marathon-tweeling Anna en Lisa Hahner je voorzien van de belangrijkste informatie over training, voeding en de loop zelf.

verder lezen...

De beste rekoefeningen bij begin en afsluiting van je looptraining

Dr. Christiane Wilke van de Deutsche Sporthochschule (DSHS) Köln beantwoordt de belangrijkste vragen omtrent rekken en strekken

Rekken voor het en na het trainen: een omstreden onderwerp. We hebben daarom Dr. Christiane Wilke van de DSHS Köln gevraagd naar het wetenschappelijke standpunt met betrekking tot dit thema.

verder lezen...

Keeperstraining in het voetbal: Zo bereiken keepers topniveau

Een interview met keeperstrainer Jens Abrams

De keeper vervult in het voetbal een sleutelrol. Hoe je het voor elkaar krijgt om keepers optimaal op hun taak voor te bereiden, vertelt keeperstrainer Jens Abrams. Ontdek tevens trainingsvoorbeelden voor je eigen keeperstraining!

verder lezen...

Spelduur, tijdregels, en overtredingen: de basketbalregels in het kort

Behoud het overzicht, en word een basketbal-pro

Wanneer je je nog maar sinds kort in basketbal interesseert, stellen begrippen als goaltending, rebound, of shot clock je waarschijnlijk voor vele vraagtekens. Daar is echter wat aan te doen: met de volgende spoedcursus basketbalregels kun je voor de televisie of in de sporthal al snel meekomen.

verder lezen...

Een kort overzicht van handbalregels

Handbal voor beginners: een guide voor je eerste handbalwedstrijd

Handbal is een gecompliceerde sport met een genuanceerd reglement. Voordat een leek zich tot prof kan ontwikkelen moet hij een aantal handbalwedstrijden hebben gezien. In deze bijdrage willen wij de belangrijkste handbalregels uitleggen, zodat je bij je eerste ervaringen met handbal niet de draad kwijtraakt door alle worpen en vrije worpen. Aan het einde vind je dan nog een interactieve infographic met alle regels die op het veld gelden.

verder lezen...

Tips voor je Alpentocht per fiets

Uitrusting en route voor de oversteek van de Alpen

Professionele sporters, sportfietsers of beginners, heel wat mensen dromen ervan over de Alpen te trekken met de fiets. Wij hebben Lukas Stöckli, vroeger lid van de Zwitserse wielerploeg en schrijver van ‘Luki’s Bikefibel’ (‘handboek’ voor de fietssport), gevraagd wat nu echt telt. Hoe heb je als leek nodig aan voorbereiding, uitrusting en coaching? Welke trajecten en routes zijn de mooiste en geschikt, niet alleen voor gevorderden, maar ook voor beginners?

verder lezen...

De dierlijke namen van de ijshockeyteams

Van de NHL tot Europa

De Pittsburgh Penguins die spelen in de beroemde National Hockey League, de Haaien uit Keulen uit de Duitse ijshockeycompetitie, of de Amsterdam Tigers uit de hoogste Nederlandse en Belgische competitie, het is opvallend hoe vaak ijshockeyteams over de hele wereld naar dieren zijn genoemd. Wij zijn op onderzoek uitgegaan waarom dit zo is en waar die namen eigenlijk vandaan komen. De antwoorden en nog meer feiten over dit spannende onderwerp kom je hier te weten.

verder lezen...

Winterse fietssport

Tips voor veilig fietsen in winter en voorjaar

Hoewel de winter al begin maart het einde nadert, moeten sportfietsers ook in het voorjaar deels nog rekening houden met sneeuw en ijs. Wij laten je zien hoe je ook bij lage temperaturen niet hoeft af te zien van je favoriete sport. Om ervoor te zorgen dat je plezier beleeft en ook de veiligheid niet te kort komt, hebben wij een overzicht van de belangrijkste tips en informatie voor je samengesteld.

verder lezen...

Compensatietraining in de wielersport

Zo blijf je fit en gezond

Met name in de wielersport is een evenwichtige training van zeer groot belang, omdat eenzijdige belasting tot langdurige blessures kan voeren. Maar met de juiste compensatietraining kun je met succes musculaire disbalans voorkomen. Wij tonen zes alternatieve sportsoorten.

verder lezen...

Deskundige tips voor uw fietstocht

Hoe u uw meerdaagse reis in het zadel plant

Het leven van alledag achter je laten en de natuur intrekken. Van een geschikte route tot en met de noodzakelijke uitrusting, onze deskundige voor fietstochten, Martin Moschek, vertelt waarop je moet letten bij de planning van een meerdaagse fietstocht.

verder lezen...